ALERTA!!! La Flor de Pasqua pot resultar Tòxica pels nostres gats!!!

Gats Ponseties

S’apropen les festes nadalenques, si teniu pensat comprar una poinsettia (flor de pasqua) i teniu gat, heu de saber que pot resultar tòxica per a ells. 

La responsable de la toxicitat de la flor de pasqua es la saponina, una substància molt irritant present en la saba blanca que circula per l’interior de la planta. Quan el nostre curiós felí trenqui la planta o flor, quedarà exposat a aquesta substància, podent produir-li o bé per contacte o ingestió:

 

 

  • Irritació de la pell i conjuntives
  • Vòmits
  • Diarrea
  • Salivació Excessiva
  • Malestar General

D’altra banda cal conèixer que hi ha altres plantes que poden suposar una greu amenaça per als nostres felins:

  • Algunes també presents en aquestes festes nadalenques com el vesc (muérdago) o el grèvol (acebo).
  • Mentre que d’altres, com les precioses liliàcies i hemerocal·lis, molt populars en rams ornamentals, poden ser mortals al produir una insuficiència renal aguda entre les 12-72 hores posteriors a la ingestió. Qualsevol part d’aquestes plantes és potencialment tòxica i només és necessari que en masteguin o llepin una petita quantitat. 

Si teniu la sospita o certesa que el vostre gat ha ingerit i/o ha estat en contacte amb la saba de la flor de nadal o qualsevol altre planta prèviament descrites, poseu-vos en contacte amb el veterinari, un tractament immediat serà imprescindible.

A més, hi ha una sèrie d’aliments que també poden resultar tòxics i fins i tot mortals per a les nostres mascotes, molts d’ells presents en les nostres taules nadalenques. Per a més informació llegiu l’entrada aliments tòxics per gossos i gats o podeu-vos en contacte amb nosaltres.

Aliments tòxics pels gossos i gats!                                    Contacte

Publicado por mixersitatanus

Veterinària a domicili.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: