Aliments tòxics pels gossos i gats!

Aliments Tòxics per a Gossos i Gats

Hi ha una sèrie d’aliments que per a nosaltres no resulten tòxics, però poden ser mortals per a les nostres mascotes! Els efectes de la substància tòxica en qüestió dependrà de la dosi consumida.

Així que extremeu les precaucions, amb els aliments que us presentem a continuació, els nostres peluts, no seleccionen el que mengen, i sabem que poden ser molt llaminers!

A continuació es descriuen els aliments que poden resultar tòxics per a les nostres mascotes:

1. Ceba, alls, calçots i verdures similars: Tant crus com cuinats, tenen una substància, el tiosulfat, que provoca el trencament dels glòbuls vermells, causant greus anèmies hemolítiques.

2. Xocolata: conté teobromina, una substància que els nostres peluts no poden metabolitzar. Segons la dosis ingerida provocarà des de símptomes gastrointestinals, excitació, tremolors musculars, convulsions, coma i fins i tot la mort.

3. Raïm i Panses: Poden produir lesions irreversibles als ronyons. Poden resultar mortals si la nostra mascota ingereix 32 grams de raïm o 11 grams de panses per cada quilo que pesi.

4. Cafeïna/Teïna: poden provocar els mateixos símptomes que la xocolata.

5. Alcohol: conté etanol, molt tòxic pels animals.

6. Nous de macadàmia i altres fruits secs: ingredients habituals en galetes i altres dolços. Poden provocar vòmits severs, debilitat generalitzada i hipotèrmia.

7. Alvocat: Tant les fulles com el fruit, llavor i closca, contenen la persina, substància especialment tòxica pels gats, però també per a gossos, cavalls, rosegadors i algunes aus. Causa problemes cardíacs i pulmonars. Així com problemes digestius i pancreàtics pel seu alt contingut en greixos.

8. Medicaments: No és un aliment, però cal destacar la importància de no medicar als nostres peluts sense prescripció veterinària, o de no deixar al seu abast medicaments. Són rares les ocasions en que l’animal els ingereixi per pròpia voluntat però més d’un cas em vist… Poden posar en risc la vida dels animals! Hi ha altres raons com la resistència als antibiòtics que explicarem en un altre post.

9. Tabac: l’exposició al fum del tabac del ambient també és nociu per a les nostres mascotes de la mateixa manera que ho és per a les persones. S’associa a malalties com limfomes, al·lèrgies, problemes oculars i de la pell… A més, la ingesta accidental pot produir tremolors, excitació, vòmits, diarrees i fins i tot la mort.

Publicado por mixersitatanus

Veterinària a domicili.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: